דברו איתנו

למידה מבוססת פרויקטים

מהי למידה מבוססת פרויקטים?

 

מרכז פסגה חולון מתמחה בהכשרת פרקטיקות ומתודות העירוניות. 

 

מערכת החינוך בחולון מובילה בלמידה מבוססת פרויקטים. במהלך העשור התמחינו, פיתחנו פרקטיקות וביססנו מהלכי למידה, הנחיה ומינטור בלמידה מבוססת פרויקטים (בראשי תיבות: למ"פ או באנגלית PBL- Project Based Learning. או למידה מבוססת שאלה/בעיה Problem Based Learning). 

 

כיום, הלמ"פ היא פדגוגיה עיקרית בכלל מסגרות החינוך העירוניות, מהגיל הרך, בתי הספר היסודיים ובתי הספר העל  יסודיים במערכות החינוך הממלכתי, הממלכתי-דתי והחינוך המיוחד ומקיפה את  כל תחומי הדעת. 

 

אנו רואים בלמידה מבוססת פרויקטים לא רק פרקטיקת הוראה מתקדמת אלא חלק מתפיסה הומנית רחבה החותרת להוגנות חינוכית, מתן הזדמנויות חינוכיות שוות, צמצום פערים ומימוש היכולות הייחודיות של כל מורה וכל תלמיד.

חומרים תיאורטיים על התפיסה: 

הרפז, יורם (2000). "לקראת הוראה ולמידה בקהילת חשיבה". בתוך: הרפז, יורם (עורך), הוראה ולמידה בקהילת חשיבה: בדרך לבית ספר חושב, חינוך החשיבה, חוברת 18, ירושלים: מכון ברנקו וייס, עמ’, 31-6 על שאלת שאלות זוהר, ענת (2013). ציונים זה לא הכל. תל אביב: ספרית פועלים הקיבוץ המאוחד, עמ' 20-34 ליבמן, ציפי (2013). "קונסטרוקטיביזם בחינוך". בתוך: ציפי ליבמן (עורכת), ללמוד, להבין, לדעת: מסע בנתיבי ההוראה הקונסטרוקטיביסטית. תל אביב: הוצאת מופ"ת. עמ' 13-52. בר-לב, אלחנן (2015). "כיצד לעכל את פי.בי.אל.?", אתר מאמרים (גרסא מקוונת) ברקת, מרב ואח' (2017) הפרויקט של חולון - למידה מבוססת פרויקטים במרחב העירוני. תל אביב: המכון לחינוך דמוקרטי. פאטון, אלק (2012). מעשה חושב: למידה מבוססת פרויקטים – המדריך למורה. (תרגום ועריכה: ענת פלג ואמנון סדובסקי). ירושלים: התיכון שליד האוניברסיטה רם, אייל וברקת, מרב (2015) "הוראה ולמידה מבוססות פרויקטים". בתוך: נתיבים להוראה משמעותית. ירושלים: משרד החינוך, המינהל הפדגוגי. עמ' 17-23. (גרסא מקוונת) מה היא למידה מבוססת פרוייקטים - רנדי שרר מלאכת-מחשבת PBL_H_IDE

    רוצים לקבל עדכונים
    
על כל מה שחדש בפסגה חולון?

    הירשמו עכשיו לדיוור שלנו

    הצטרפו אלינו מודל
    דילוג לתוכן