מודלים לפיתוח מקצועי חדשני

מורה מתפתח הוא מורה טוב יותר לתלמידיו.

איך ללמוד ולהתפתח כמורה כל העת?

מה המודל הטוב ביותר לפיתוח מקצועי הנותן ערך ומשמעות ויהיה אפקטיבי, בעל אימפקט על המשתתפים בו? 

איך ניתן שבית הספר יהיה ארגון לומד כל העת? 

פיתוח מודלים חדשניים ומקצועיים עבור צוותי חינוך הוא בראש סדר העדיפויות שלנו.

 

המאיץ

מודל מקיף התורם לפיתוח המקצועי של מורים להטמעה אפקטיבית, חיבורים ופרסונליזציה של הפיתוח המקומי והתאמה לוקלית לתרבות הבית ספרית


דגם האפקטיבי ביותר לפיתוח מקצועי של צוותי הוראה בחינוך הוא מודל מעטפת כוללת הכולל הדרכה, ליווי ופיתוח מקצועי משולבים יחד. איגום משאבים של הדרכה ופיתוח מקצועי שנותן כוח כפול לבית הספר כך ניתן מענה 360 מעלות לצרכי המורה בכיתה, פרקטיקה של התנסות, פעלתנות ויישום ולהצלחת המהלך כולו.

בדרך כלל הפתרון הלמידה מנותק מההדרכה המגיעה לבית הספר. כוחות הפיתוח המקצועי פועלים במקביל. המנחים אינם מודעים ואינם מתייחסים למפגשי ההדרכה הנערכים בבית הספר ומנגד המדריכים אינם מודעים לפיתוח המקצועי ואינם מתואמים איתו.   

המודל שלנו הוא פיתוח מקצועי משולב של מעטפת כוללת. המודל כולל שילוב וחיבור של מומחה תוכן מהאקדמיה, מתכללת מטעם הפסגה, מפגשי הדרכה אינטנסיביים בבתי הספר, ויישום on job training בכיתות. המודל כולל מפגשי ליווי וסטטוס תכופים ומעורבות גבוהה של מנהלי בתי הספר ורכזי המקצוע/מתכללים.

המודל מיושם בשלושת מקצועות הליבה: שפה, מתמטיקה ואנגלית. אנו עובדים באופן זה בארבע שנים האחרונות.

לעיתים המיקוד הוא בשכבת גיל מסוימת. במקרים אלו קיים פיתוח מקצועי משלים לכלל חדר המורים בתחום כדי ליצור שפה אחידה בית ספרית.

 

מה ההישגים?

-המנהלים ודרג הביניים הם מנהיגים פדגוגים.

-אחוז גבוה של מסיימים של הפתרון הלמידה ונוכחות גבוהה במפגשים.

-אחוז גבוה מאד של מגישי עבודות סיום. העבודות ברמה גבוהה ומשקפות למידה מעמיקה ואיכותית. 

-עליה משמעותית במדדים אובייקטיבים כגון מבחני אסיף בבתי הספר המשתתפים במאיצים.

-שפה בית ספרית של למידה והתקדמות ליעדים.

 

 

 

 

אוטובוס ההשראה 

אז איך יודעים איפה למצוא את ההשראה הטובה ביותר? 

טוב ששאלתם, כי בדיוק ריכזנו כמה מהמקומות המוצלחים, השימושיים, שחשבנו שיכולים להיות מרחב צמיחה עבור כולנו והיפים ביותר למציאת השראה.

אז בואו לצאת איתנו, יחד עם גף החדשנות של מנהל החינוך בחולון, לאוטובוס ההשראה שיצא מספר פעמים השנה למקומות שונים, מחוץ למערכת החינוך, ויעשיר את עולמנו, נתיבי העשרה והשראה.

יצאנו לשכונת שפירא בתל אביב ללמוד על שיתוף ציבור בתהליכי קבלת החלטות ארגוניים, ואיך אדריכלות משפיעה על בניית קהילתיות בחברה.

 

היינו בחברת הייטק ללמוד על בינה מלאכותית ותוכנות לזיהוי פנים ומצד שני ללמוד בבית מדרש פנים אל פנים, היינו בסדנת מייקרס ולמדנו את מודל האריזות ואיך ליישם אותו במרחבים שונים.